Societat
Joaquín Sabina
Foto: Joaquín Sabina | 89decibeles / flickr
Tribunals

Sabina pagarà una multa de 2,5 milions d'euros per drets d'autor, Hisenda guanya

Temps de lectura: 2 minuts
Joaquín Sabina
Foto: Joaquín Sabina | 89decibeles / flickr

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs que el cantant Joaquín Sabina havia presentat contra la sentència de l'Audiència Nacional que confirmava la sentència de pagar 2,5 milions d'euros d'impostos per IRPF dels anys 2008, 2009 i 2010 en concepte de drets d'autor cedits a empreses familiars.

Per què és important? Un famós més que se suma a la llista de frau fiscal a l'estat espanyol. El cantant evadia impostos a través d'empreses familiars.

D'on venim? L'Agència Tributària va demanar primer els diners per via administrativa, però com que no els va rebre, va portar el cantant davant dels tribunals.

  • El juny de 2022 l'Audiència Nacional havia donat la raó a l'Agència Tributària davant el recurs judicial de Sabina.
  • El cantant va recórrer contra aquesta decisió i ara el Suprem no ha acceptat el recurs, donant així la raó a l'Audiència.

Què en sabem? Sabina i alguns dels seus familiars són socis o administradors de tres empreses: Ultramarinos Finos, Relatores i El Pan de Mis Niñas, amb les quals gestionava els seus drets d'autor, immobles a Madrid i Rota, un veler i llibres antics, segons l'inventari recollit a la sentència, del passat 13 d'abril.

  • Les tres companyies van generar més de 12 milions d'euros en ingressos d'explotació i segons el text de la investigació, tots els ingressos tenien a veure amb la feina de Sabina, ja fossin serveis, drets d'autor, o altres activitats professionals.
  • Això implica que Sabina estava evitant pagar impostos, declarant a través de les seves empreses.

Conclusió: Hisenda, en la seva liquidació a Sabina, va decidir incrementar la base imposable de l'IRPF després que el cantant hagués pagat menys tributs amb les seves empreses per l'Impost de Societats.

Categoria: Societat
Etiquetes: Tribunals Famosos